luni, 2 martie 2015

Gherghina arbust

Arbustul PADUCEL sau GHERGHINAR: Descriere, Cultivare, Inmultire, Varietati, Boli. Paducel-gherghinar-gherghina-gherghin_fruct. Gherghinul (Crataegus pinnatifida) este un arbust spinos, care crește prin crânguri și pe lângă marginea pădurilor.

Se găsește din regiunile de stepă unde . Păducelul este un arbust de dimensiunii medii, în cazuri excepționale atingâng înălțimea unui copac (5-m) și se poate întâlni prin . Păducelul este un arbust spinos ce creşte spontan la marginea drumurilor şi este folosit asedeori la construirea gardurilor vii din întreaga Europă. Toată lumea din sat se bucura de acest arbust folositor: „Să ne fie,.

Dacă există vreun arbust care să nu fie iubit de săteni, socul este acela. Cunoscuta sub denumirea populara de gherghina, dalia se planteaza de regula toamna. Afinul este un arbust cu frunze verzi, lucioase, de forma ovala. Este un arbust cu frunza totdeauna verde si de dimensiuni,in general,reduse.


Arbustii se planteaza in randuri si cu timpul devin garduri vii separate de poteci. Cunoscuta sub denumirea populara de gherghina, dalia se.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare