vineri, 3 aprilie 2015

Enunturi cu elipsa

Construiti enunturi cu urmatoarele cuvinte: elipsa, dentar, a emigra, contor, culinar, casier, imis, vers - 251763. Smaltul dentar la om ie cariat foarte fregvent. Construiti enunturi cu paronimele :elipsa, dentar, emigra, condor, culinar, casier, omis, vers.

Elipsa-am invatat la mate despre elipsa (este o asezare in forma de semi luna) parintiiau emigrat in italia(sau dus) au participat la un concurs . Iarna mergem la munte și vara, la mare, este vorba de. Elipsa este curbă plană definită ca locul geometric al punctelor pentru care suma distanțelor la două puncte fixe, numite focarele elipsei este . Există elipsă într-o propoziţie când unul sau mai multe cuvinte sunt omise,. Elipsa constă în suprimarea unei părți din enunț, pentru că este. Acest articol reprezintă o parte dintr-un studiu mai amplu despre elipsa . Când virgula marchează elipsa unui predicat sau a unui verb copulativ. Definiții, conjugări, declinări, paradigme pentru elipsă din dicționarele: DEX '0 DEX '9 DLRLC, DOOM Ortografic, DN, MDN '0 . Elipsa este multimea punctelor planului, suma distantelor carora pana la doua.


Tangentele cerute in enunt vor avea ecuatia y = −x + m si pentru k = −a= 20 . Elipsa predicatului verbal sau a unor elemente din componenţa lui. Stilistice:clisee; -elipsa, verbele copulative; -fara figuri de stil si digresiuni. Dac˘a ε = conditie echivalent˘a cu e conica este o elips˘a xa2. Enunţurile-titlu, de obicei enunţuri cunoscute, enunţuri citate sau parafrazate,.


Aria de interes se extinde sensibil prin includerea factorilor enunţaţi, fapt semnalat. Ex: Vorba lungă,(e) sărăcia omului. II) Virgula în frază desparte: 1) două sau mai multe propoziţii de . Vrem să determinăm numărul maxim de regiuni în care n elipse pot împărţi planul.


Cuvinte-cheie: enunţ, comunicare, interlocutor, vorbitor, elipsă, topică, . Elipsa apare şi în organizări sintactice mai complexe, de pildă ternare, la.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare