luni, 28 noiembrie 2016

Dex a crea conjugare

Să ne-aducem aminte: a crea se conjugă ca a lucra: infinitiv: a lucr+a,. Definiții, sinonime, antonime, conjugări, declinări, paradigme pentru crea din dicționarele: DEX '0 DEX '9 DLRLC, DOOM. Biblia scrie că Dumnezeu a creat lumea. Conjugare pentru verbul a crea la toate modurile și timpurile. Conjugarea verbului a crea în limba română (dex).


Conjugarea verbului a crea la infinitv, indicativ, conjuctiv, conditional optativ, vocativ, participiu, supin. Articolul cu numarul din Ghidul de supravietuire a limbii romane este dedicat conjugarii corecte a verbului a crea.

Cum se conjugă verbul “a crea” la indicativ prezent? O dilemă actuală și care pare să nu-și găsească rezolvarea printre vorbitorii de limba română – cum e corect: a crea sau a creea? Sunt incluse și conjugările verbelor neregulate franceză.

Formele din titlul articolului se referă la gerunziul verbelor a crea şi a agrea (scrise la Sa scriem corect: verbul a crea si conjugarile sale Conjugarea verbului „ a înșela” prezintă câteva particularități, care pot genera Conform Dicționarului explicativ al limbii române (DEX ), varianta corectă este . Verbele care servesc la conjugarea altor verbe se numesc auxiliare. I, verbe terminate în -a: a lucra, a cînta, a crea, a veghea;; conjugarea a. Definiția verbului, la DEX online; en Etimologia cuvîntului verb, la American . A face ceva ce nu exista înainte; a întemeia, a produce, a înfiinţa; a organiza. A inventa, a născoci; a concepe, . Totusi, verbul “a crea” se conjuga “creEAZA”. Inchipuieste-ti ca unii nu au nevoie la 20-de ani sa se duca la DEX ca sa stie ca un cuvant . Verbul a crea este un verb de conjugarea I şi se conjugă ca a lucra.


Aşadar, la indicativ prezent, persoana a treia singular, la rădăcina cre- . DEX: e permis si 'baremuri' IOOP: e specificat doar pluralul 'bareme'. Intelegand complexitatea construirii unui motor de cautare de conjugare verbe de la zero, crearea bazelor de date si toate problemele tehnice care stau la baza . Verbele limbii române se grupează în patru conjugări, în funcţie de.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare