miercuri, 2 noiembrie 2016

Dalie floare

Dalia - cea mai frumoasa planta de gradina. Acest articol despre asteraceae este un ciot. De aceea o vom intalni foarte des, in special in gradinile .

Genul Dalia cuprinde peste specii perene erbacee sau semilemnificate, ramificate, fistuloase. Este originara din America centrala si de . Dalia (Dahlia x hybrida): Ingrijire iarna, Inmultire, Udare, Fertilizare, Intretinere,. Dalia este o planta ce se cultiva adesea in gradini ca floare .

Originara din Mexic, Dalia este cunoscuta mai ales ca planta ornamentala pentru gradini. Desi florile sint deosebit de perisabile si au o durata scurta de pastrare . Pentru o grădină cât mai frumoasă amestecaţi seminţe de la flori de. Daliile pitice sunt perfecte pentru borduri şi pentru covoarele florale. Daliile sunt florile lunii august care rezista pana la prima bruma.


Descoperita de conchistadorii spanioli in Mexic , dalia nu a avut de la. Acest zeu nemilos isi extragea din floarea de dalie taria de purta razboaie si setea de . Dahlia cultorum) plantă decorativă din familia compozeelor, cu florile în capitule mari .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare