joi, 31 iulie 2014

Importanta legumelor in alimentatia omului

Importanta legumelor in alimentatie nu se rezuma doar la consumul lor in stare pregatita, deoarece in momentul in care mancam legumele . Legumele trebuie sa aiba un rol important in nutritia noastra zilnica. Este foarte important sa consumam.

Importanta legumelor pentru corpul uman. Legumele de diferite feluri si fructele nu trebuie sa lipseasca din alimentatia omului. Valoarea legumelor ca factor alimentar rezida in continutul . Importanta legumelor in alimentatie.

Legumele trebuie sa ocupe un loc important în hrana omului, datorita continutului mare de substante hranitoare si în special . FRUCTELE SI LEGUMELE SI IMPORTANTA LOR IN ALIMENTATIE - Fructele si. Sa consumam macar cinci portii de fructe si legume pe zi. LEGUMELE SI FRUCTELE IN ALIMENTATIE - Suntem mai interesati ca oricand de.


Paradoxal sau nu, pe masura ce am evoluat, rolul vegetalelor in alimentatie a. Profită de bogăţia de fructe şi legume de toamnă. Lygia Alexandrescu, îţi arată care sunt calităţile lor şi de ce trebuie să . Fructele şi legumele sunt alimente benefice sănătăţii noastre, nu încape nicio îndoială. Legumele frunzoase sunt cea mai importanta sursa externa de vitamina K si in.

Un regim alimentar rationale se bazeaza pe cresterea si dezvoltarea omului longeviv si sanatos, capabil de munca. Glucidele se gasesc intr-o cantitate mare in cereale, legume, mai ales in cele bogate in. Alimentatia omului modern tinde sa cuprinda un procent mai mare de . Argument CAPITPLUL I ROLUL FRUCTELOR SI AL LEGUMELOR IN ORGANISMUL UMAN I. Avantajele legumelor si fructelor in alimentatia omului I. Referate similare: Alimentatie sanatoasa Importanta alimentatiei sanatoase. Proteinele continute de legume aduc in hrana omului cca. Aceste fibre alcatuiesc cel de-al saptelea stalp de rezistenta al alimentatiei.


De asemenea, continutul mare de fibre livrat de fructe si legume are rolul de a . Importanţa consumului de legume şi fructe este întregită de participarea acestora într-o proporţie însemnată în concepţia reţetarelor de . Una dintre principalele caracteristici ale legumelor (si ale fructelor) crude sau gatite in anumite conditii este cantitatea importanta de . Atat fructele cat si legumele constituie o sursa impotanta de elemente nutritive, cele mai importante fiind vitaminele si mineralele. Pentru sanatatea omului, prezinta importanta si alti compusi organici, in special. Intr-o alimentatie rationala, legumele si fructele proaspete sau prelucrate .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare