luni, 23 aprilie 2018

Lacuri de acumulare din romania

Aceasta este o listă de lacuri de acumulare și baraje din România. Marile lacuri de acumulare, intinse pe intreg teritoriul Romaniei, ascund drame si povesti fascinante si impresioneaza prin spectaculozitatea lor . Lacuri de acumulare spectaculoase din România 0.

Transilvania, Romania Obiective turistice in categoria: Lacuri si Baraje Lacul de acumulare Cincis se gaseste in Muntii Poiana Rusca, . Ridicat în anul 196 barajul este situat pe Transfăgărăşan, unul dintre cele mai frumoase drumuri din România. Cele mai numeroase lacuri artificiale sunt lacurile de acumulare,a caror apa este folosita pentru producerea energiei electrice in hidrocentrale sau pentru . Pe teritoriul ţării noastre există un număr mare de lacuri. De acumulare sau naturale, aceste ochiuri de apă dau un aspect aparte fiecărui peisaj . Numește câteva lacuri de acumulare unde s-au construit hidrocentrale. Lacuri de acumulare pe care s-au construit hidrocentrale: 1. Denumiri ale unor plante si animale protejate în rezervații naturale din România. România, majoritatea lor fiind construite în perioada regimului . Lacul sau de acumulare cu un volum de peste 22milioane mc se intinde de la baraj.


Primul vas a trecut prin ecluza romaneasca la august 197 iar primul . Lacul de acumulare si barajul Izvorul Muntelui, Bicaz: prezentare, date tehnice. Izvorul Muntelui-Bicaz- cea mai mare acumulare de pe râurile interioare.

Lac de acumulare sau de baraj artificial, ce s-a format pe râul Bistriţa, . Pe teritoriul Romaniei exista un numar ridicat de lacuri. De acumulare sau naturale, aceste ochiuri de apa dau un aspect aparte oricarui peisaj, constituind un . Situaţia hidrologică şi volumele principalelor lacuri de acumulare. Cel mai cunoscut lac de baraj natural din Romania este Lacul Rosu, din Muntii Hasmas. El s-a format prin anul 183 dupa o alunecare de teren, o parte a unui . Nu departe de acest lac de acumulare pornește spre creasta Făgărașului traseul.


Munții Făgăraș, Foto: Nicolae Doba Barajul și lacul de acumulare Vâlsan, . Lacul Colibiţa este cel mai mare lac şi mai reprezentativ lac, de origine antropică, din judeţul Bistriţa-Năsăud. Acest lac a luat naştere în anul 198 când s-a .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare