luni, 24 octombrie 2016

El sovaie sau el sovaieste

Moduri nepredicative pentru verbul a șovăi. Infinitiv, Infinitiv lung, Gerunziu, Participiu, Supin. Definiții, sinonime, conjugări, declinări, paradigme pentru sovait din dicționarele: DEX.

Ghiță Lungu șovăi către un cotlon al lui din chilia de lîngă moară. La geamuri flori și fete râdeau de el cu haz, Cân șovăind în umblet, se poticnea, sărmanul! Sinonime: întorsătură, cotitură, ocol, ocolire, abatere; (figurat) şovăială,. Sinonime: a coti, a întoarce, a ocoli, a se abate; (figurat) a şovăi, a ezita, a se codi, a se .

Dictio reprezinta peste 4000de definitii, un dictionar explicativ extrem de usor de folosit. Ministrul ieşean al Justitiei şovăie în legătură cu revocarea din functie a Laurei Codruta Kovesi. Un taximetrist care a terorizat-o pe fosta iubită a fost prins de polițiștii de la Serviciul Omoruri al Poliției Capitalei. Cine apără o teorie formulată abia poate fi făcut să şovăie; ar fi ca şi când ar conştientiza contradicţiile interne.


Doctorul Anders Jonasson n-a șovăit nicio clipă pentru a clasifica starea lui . Sorin Alexandrescu, directorul Antena Group, nu a șovăit să folosească resursele media pentru a-l șantaja pe Ioan Bendei, administratorul . Andrew a șovăit o clipă, apoi a continuat. Pilguez și-a pus la loc, pe masă, cutia de bere. Uşurelele sfere galbene, peste care instinctul suflă făcându-le să şovăie,. Alături de el, pe bancă, Blaire şi le întinde pe ale sale, dă drumul unui căscat imens . Halep a pierdut marţi în faţa Janei Cepelova şi bifează al doilea turneu consecutiv de Mare Şlem în care iese foarte devreme.


Mi-e mult mai bine din punct de vedere al sănătăţii, nu mai am probleme cu respiraţia. Mai am puţin la sol, unde sunt mai aproape de ceea ce . A şovăit pe moment ca şi cum ar fi vrut să-l sfideze. Dicţionarul explicativ al limbii române). Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a, 1998) ȘOVĂÍRE, șovăiri, s.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare