miercuri, 21 martie 2018

Vascoza

Procedeul vâscoză se bazează pe relația ce are loc între alcoliceluloză și sulfura de carbon, CSprin care se obține xantogenatul de celuloză. Viscose is both a semi-synthetic fiber, formerly called viscose rayon, or rayon and a solution of cellulose xanthate. The latter is produced by treating dissolving .

Vascoza este o substanta organica obtinuta din celuloza, folosita pe scara industriala la fabricarea celofanului, a matasei artificiale si a firelor . Vascoza se mai numeste si reion sau matase artificiala. Aceasta este constituita din macromoleculele de celuloza aproape pura cu un grad de polimerizare mai . VÂSCOZĂ - Consultare dictionare pentru limba romana: DEX - Dictionar explicativ, sinonime, antonime, ortografic, arhaisme, regionalisme, etimologic, .

VISCOZĂ - Consultare dictionare pentru limba romana: DEX - Dictionar explicativ, sinonime, antonime, ortografic, arhaisme, regionalisme, etimologic, . Bumbacul, vascoza, lycra sau satinul sunt tesaturi care se gasesc in garderoba fiecaruia dintre noi. Hainele finute de bumac pot fi usor confundate cu cele din vascoza,. Un alt înlocuitor - cellucotton sau rayon sau, românește - viscoză. Din punct de vedere al luciului, fibrele de viscoză se fabrică în trei tipuri: lucioase, semimte şi mate, . Vascoza este cea mai reprezentativa fibra artificiala.


Vascoza este mai ieftina si mai usor de vopsit. Desi firele tip vascoza nu se exportau, matasea artificiala era folosita in Romania pentru. News; Videos; Video Details; Live Chat; ; Local.

Vascoza Lupeni a functionat o buna perioada de timp la. Fibrele de vascoza sunt mai hidrofile decat cele de bumbac. Fibrele artificiale obtinute prin modificarea polimerilor naturali sunt : viscoza, acetat, triacetat, matase cuproamoniacala. Pentru elasticitate se adauga fibre . Holzindustrie Schweighofer -. Si cea mai buna saltea din vascoza elastica este Tempur datorita -atentie, lucru foarte.


VISCOZA - detine o pondere mare din totalul grupei pe plan mondial. In Romania se produce la Suceava, Braila, Bucuresti. Principiul de obtinere consta in .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare