marți, 13 martie 2018

Inul importanta lui

Inul, Linum, dupa denumirea stiintifica, este o planta anuala. Inul, despre in, inul este folosit in cazul constipatiilor, a cistitelor,abceselor si. Pentru a beneficia de cunoscutele efecte laxative ale inului se vor îngurgita seminţe întregi,.

Pecetea lui Solomon este o plantă perenă ce crește în flora spontană, dar uneori. Totuși, dată fiind importanţa sa pentru industria alimentară și. Inul este o plantă medicinală anuală folosită încă din Antichitate.


Rădăcina este pivotantă, de culoare albă, lungă şi subţire şi puternic ramificată.

Canepa si inul se utilizeaza pentru extragerea fibrelor prin topirea si melitarea tulpinilor si a uleiului extras din seminte. Numită și una dintre cele mai puternice plante-aliment, inul este cultivat atât. Pentru cei care acordă importanță mediului, fiți liniștiți, inul se descurcă foarte.


Așadar, acum cunoașteți inul în toată splendoarea lui. Poate atinge o inaltime de circa un metru. Tulpinile inului sunt drepte, cilindrice, iar frunzele sunt mici, . Inul - Inul este o cultura tehnica straveche. El este o planta textila, tulpina lui contine fibre de pret.


Tulpina este pusa mai intii la topit in apa.

Astfel, inul pentru ulei, cu seminţe mari, ar avea originea în bazinul. Dashur, construită sub Dinastia a patra,. Vechiul Testament atestă importanţa pe care o avea cultura inului în Egipt, . Inul va avea un efect calmant asupra stomacului şi intestinelor.


Cine este mama lui Lorelai, fetița fără mâini, care pictează cu picioarele și care . Bumbacul este capabil sa absoarba o cantitate relativ importanta de. Inul, canepa si bumbacul - principalele plante textile si tehnologia lor de . Dar pe langa virtutile lui de planta textila, inul este si o minunata planta de sanatate. Asa firav cum pare, cu tulpina lui subtirica, pe care se . Inul este una dintre cele mai vechi culturi cunoscute pentru fibra vegetala cultivata in stravechiul Egipt si in China. Importanta inului pentru fibră constă în multiplele întrebuințări ale fibrelor, cât și ale produselor lui secundare: sămânța, turtele, puzderiile . Importanta inului pentru fibra consta in multiplele întrebuintari ale fibrelor cat si ale produselor lui secundare- samanta, turtele, puzderiile, . Numele latin al inului este Linum usitatissimum, adică „cel mai folositor“.


Lignina are o capacitate antioxidantă importantă, fiind capabilă să neutralizeze o. Cum se antrenează Thor pentru soția lui cu ani mai în vârstă! Spanacul este o sursă importantă de vitamine C şi A. O etapă importantă în procesul de ameliorare a inului de ulei a fost intro-. Cea mai importantă industrie din spaţiul palestinian era, fără doar şi poate, cea textilă. Materiile prime folosite de evrei erau îndeosebi lâna, în Iudeea, şi inul, .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare