joi, 22 februarie 2018

Crizanteme de gradina

Crizantemele sunt niste flori foarte frumoase si reusesc sa coloreze viu orice gradina in care sunt plantate. Crizantema de gradina este prin excelenta floarea toamnei. Crizantemele se mai numesc si tufanele, dumitrite, margarete de toamna.

Flori specifice toamnei, tufanelele (tufanicile) si crizantemele fac parte din familia margaretelor, musetelului si romanitei. Sunt originare din China si Japonia. Inainte de plantare, in toamna, terenul se desfunda la 25-cm si se administreaza ingrasaminte naturale.


Plantarea crizantemelor se face la 20-cm.

Crizantemele se pot răsădi în gradină începând cu a doua jumătate a lunii aprilie până la începutul lunii mai. Origine: Crizantema este o planta originara din Asia (China si Japonia). Proprietati ornamentale: Crizantemele de gradina sunt plante erbacee . Crizantema este o planta perena ierbacee raspandita in gradinile noastre si foarte indragita. Ea se planteaza primavara asa incat pana la venirea iernii sa isi . Crizantemele sunt unele dintre cele mai apreciate flori de toamna.


Crizanteme de grădină: bucăţi Sonja, bucăţi Gerrie Hoek, bucăţi Feuerzauber, bucăţi Beppie Bronce, bucăţi Shippi Apricot.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare