marți, 7 noiembrie 2017

Plante pe cale de disparitie din romania

PLANTE PE CALE DE DISPARIŢIE DE PE GLOB. Pe teritoriul Romaniei au fost identificate 3. Glob sunt clasificate ca fiind pe cale de disparitie.

Alte cateva mii de speciii ajung in pragul disparitiei in . Dacă în Romania planta ajunge doar până la înălțimea de maximum 20. Floarea reginei este una din plantele aflate pe cale de dispariţie. In toata Europa, Papucul Doamnei este pe cale de disparitie si este pe locul intai pe lista plantelor protejate de lege.

Dintre toate acestea vă prezentăm cinci plante rare din România:. Smârdarul sau Bujorul de munte este o planta originară din Balcani. Speciile amenințate sunt orice specii de animale, plante, fungi, care sunt în.


Mii de specii de animale rare sunt pe cale de dispariție din cauza faptului că . Este trist însă când necunoscătorii le confundă cu plantele obişnuite şi le. Papucul Doamnei (sursa foto: .org). Culeasă de multe ori cu tot cu rădăcină, astăzi este pe cale de dispariţie şi are nevoie de ocrotire.


Europa ii recunoaste Romaniei atuul biodiversitatii: aici traiesc jumatate din salbaticiunile vechiului continent. Suprafata Carpatilor din Romania constituie .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare