vineri, 10 noiembrie 2017

A cadea lat sinonim

Un sinonim pentru expresiile a se prapadi de ras , a da un tipat. Indicati sinonime pentru urmatoarele expresii: a se prapadi de ras, a da un tipat ,a cadea lat ,a-si veni in fire. Indicati sinonime pentru expresiile:a se prapadi de ras,a da un tipat,a cadea lat,a-si veni în fire - 557725.

A-si veni in fire=A se trezi la realitate. Comentarii (5); Raportează abuzul! Definiții, sinonime, antonime, conjugări, declinări, paradigme pentru lat din dicționarele: DEX '0.


Dacă nu era Negoiță s-o apuce-n brațe, cădea lată.

Definitie dictionar roman Web DEX online pentru lat - LAT, -Ă, (1) lați, -te, adj. A rămâne (sau a cădea) ~ a cădea fără simțire la pământ. Definitie lat - afla ce inseamna lat si toate sensurile acestui cuvant din dictionarul.


A cădea lat, a cădea jos întins saŭ greoĭ. Alte sinonime pentru „a se cuveni”: a se cădea, a-i reveni, a trebui; a merita, a avea dreptul . A cădea în picioare = a iesi cu abilitate dintr-o situaţie grea. Sursă : Sinonime (176077) - siveco. Lat în spate (sau în spete) = bine legat, voinic, ♢ Expr. A spune vorbe mari şi late = a spune vorbe pompoase, dar fără conţinut.


A rămâne (sau a cădea) ~ a cădea fără simţire la pământ. A cădea în palma cuiva = ajunge la discreţia cuiva. Un lat de palmă = lăţimea unei palme când degetele sunt lipite între ele. A cădea în picioare = a ieşi cu abilitate dintr-o situaţie grea. Puşcariu 249; REW 1451; Candrea-Dens.


Simt nevoia să lămuresc de la început contextul,. DEX-ul indică însă la etimologie „lat. L larg : strâmt, îngust, neîncăpător.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare