luni, 28 septembrie 2015

Ce este bunatatea

Textul original este scris în limba franceză. Dacă îl găseşti, îl poţi adăuga la Fr. Dacă există deja, ne poţi semnala pagina, ca să creăm legătura.

Bunătatea este o floare, este o esenţă a vieţii morale şi semn că suntem rupţi dintr-o lume nepământeană. De multe ori mă simt ca un copil şi . Vezi aici colecția specială cu cele mai frumoase citate celebre despre bunătate. Bunatatea este o trasatura a sufletului cu care te nasti ori care este cultivata in timp de catre parinti, de toti cei apropiati prin propriul exemplu.

Definiții, sinonime, antonime, conjugări, declinări, paradigme pentru bunătate din dicționarele: DEX '0 DEX '9 DLRLC, DLRM, DOOM . Nu recunosc alt semn al superiorității decât bunătatea. Bunătatea este un sentiment existențial fundamental, este . Cînd nu mai știi pe ce drum să apuci, mergi pe calea bunătății. Cînd te simți neputincios, mic și neînsemnat aminte;te-ți de bunătate. BUNĂTATE - Consultare dictionare pentru limba romana: DEX - Dictionar explicativ, sinonime, antonime, ortografic, arhaisme, regionalisme, etimologic, . In ultimele saptamani m-am gandit mult la BUNATATE.


Lui” Proverbe 19:Am auzit de mai multe ori. Bunătatea este, în sine, o caracteristică a oamenilor de caracter.

Este o atitudine specific umană, cu origini metafizice, din ce în ce mai rar . Bunatatea este o calitate din ce in ce mai rar intalnita in zilele noastre, insa asta nu inseamna ca nu observam zilnic persoane care, prin faptele . Cât de cuprinzătoare este bunătatea lui Dumnezeu, şi câtă importanţă acordă Biblia acestei calităţi? NVĂLUIŢI de lumina plăcută a unui apus de soare, câţiva . Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui, dar este intotdeauna asa De ce bunatatea e un farmec al omului Nu e tema, am auzit vorba asta si vreau . Bunătatea încheagă, într-un mănunchi, dragostea, blândeţea . Bunatatea, nu imbatraneste niciodata. Bunatatea, inseamna frumusete, si toti avem nevoie de ea, pentru ca un om bun, un om care daruieste din inima este un . Pe de alta parte, cred ca termenul este destul de vag pentru contextul socio-cultural romanesc.


Nu recunosc alt semn al superiorităţii decât bunătatea” spunea marele compozitor Ludwig van Beethoven. Despre bunătate sufletească - Nicolae Steinhardt, Primejdia Marturisirii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare