vineri, 4 august 2017

Dirigentie sau dirigintie

Dacă trăiaţi cu impresia că ar fi corect diriginţie, pentru că vine de la diriginte, vă înşelaţi. Corect este dirigenţie şi probabil vine de la verbul “a . Cum este corect: dirigentie sau dirigintie.

Dirigentie, nu dirigintie ( pentru ca vine de la verbul a dirige= a conduce, a dirija). Pe când Bolintineanu era elev de liceu la Sf. Sava, „Vodă Mihai Sturdza vindea de la cel din urmă post de diac până la . Acum, sincer, chiar daca in DEX nu exista (inca) cuvantul ,,dirigintie.

Sincer, a spune ,,dirigentie este ca si cum as purta ,,adidaşi marca . Iul 2014Despre dirigintiepostăriSept 2012prioritate dirigentiepostăriSept 2006Mai multe rezultate de la forum. LA DIRIGENŢIE CLASELE V-XII Ediţia a II-a, revăzută. Ora de Dirigenţie este un portal cu materiale educaţionale destinate orelor de Consiliere şi orientare.


Ne-am dori ca acest website să devină un loc virtual de . Mihaela Cioc predă discipline tehnice la Colegiul „Traian” şi, până luna trecută, a avut şi o clasă de dirigenţie: a XI-a B. Proiect didactic - dirigenţie - SĂ FIM MAI TOLERANŢI! Proiect didactic realizat la o lecţie deschisă, a comisiei diriginţilor, la clasa a .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare