luni, 27 iunie 2016

Legume

Legumă este un termen culinar generic care desemnează orice parte a unei plante consumată uzual de oameni ca hrană, fiind o plantă cultivată sau necultivată . Legumele din această listă sunt clasificate după părțile lor comestibile. Catalog de legume și fructe bilingv - română și engleză, eur-lex.

Nu confundați cu Categorie:Leguminoase. A legume is a plant or its fruit or seed in the family Fabaceae (or Leguminosae). Legumes are grown agriculturally, primarily for their grain seed called pulse, . Siria, Egipt, Grecia, Iran, Iraq, Iordania, Liban, Turcia și Yemen bamele sunt folosite mai ales pentru prepararea unor supe groase cu alte legume și cu carne.


Este cultivată la aproape toate latitudinile, ocupând o suprafață de aproximativ milioane de hectare, adică o treime din terenul consacrat legumelor. Accesați Instalații și utilaje folosite în depozitele de legume și fructe - Instalațiile și utilajele prevăzute în depozitele de legume și fructe sunt . Aceasta poate fi amenajată în principal pentru două scopuri, ornamental sau productiv, în așa numita grădină de legume. Pătrunjelul (Petroselinum crispum) este o plantă erbacee legumicolă, cu tulpina înaltă, cultivată pentru rădăcina pivotantă, albă și pentru frunzele ei aromate, .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare