miercuri, 20 aprilie 2016

Bunatate sufleteasca

Primejdia marturisirii Nicolae Steinhardt Editura Humanitas, 20DESPRE BUNĂTATEA SUFLETEASCĂ Degeaba le-am avea pe toate: . Vezi aici colecția specială cu cele mai frumoase citate celebre despre bunătate. Bunătatea este izvor de bucurie pentru minte, suflet şi inimă.

Să-i cerem ajutor ca, în toată viața noastră, să căutăm mai întai Împărăția lui Dumnezeu și dreptatea Lui și toate celelalte se vor adauga . Despre bunătate sufletească - Nicolae Steinhardt, Primejdia Marturisirii. Pentru cei mai putini initiati sau pentru cei fara inspiratie, revin astazi cu un nou text argumentativ pe o tema destul de frumoasa. Nu recunosc alt semn al superiorității decât bunătatea.

Bunătatea sufletească nu-i o virtute subtilă și rafinată, e un atribut de . Simpla bunatate sufleteasca,bunatatea de bun soi garanteaza ca cineva e om cult. Fii mai ales bun cu oamenii rai; ei au nevoie cel mai mult de bunatate. Bunătatea este, în sine, o caracteristică a oamenilor de caracter. Este o atitudine specific umană, cu origini metafizice, din ce în ce mai rar . La fel ca si iubirea, bunatatea este inscrisa in ADN-ul nostru.


Nimic nu poate înlocui și suplini nițică bunătate sufletească, nițică bunăvoință, toleranță, înțelegere. Bunatatea este o trasatura a sufletului cu care te nasti ori care este cultivata in timp de catre parinti, de toti cei apropiati prin propriul exemplu. Degeaba le-am avea pe toate :inteligenta, cultura ,istetimea .

Bunătatea este un dar primit de noi chiar de la naştere, pe care uneori îl uităm sau îl neglijăm. Aceste citate, aforisme , maxime ne sugerează cum să ne aducem . Mesaje si citate despre bunatate - alege un mesaj pentru felicitarea ta! Nimic nu poate înlocui şi suplini niţică bunătate sufletească, niţică bunăvoinţă, toleranţă, înţelegere.


Dragii mei, la inceputul anului 201 privesc cu incredere spre viitor. Anul ce tocmai s-a incheiat a fost pentru mine unul cu realizari, iar acestea .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare