luni, 11 iunie 2018

Desarta sau desearta

Este un verb de conjugarea I cu -ş- în radical. Potrivit regulii, în radicalul cuvintelor după -j-, -ş- se scria a, nu ea. Care nu conţine nimic; care este gol.

Nu se mişca, ţinînd paharul deşert pe tavă (CE. PETR.). Se scrie şi se pronunţă a, nu ea: aşază (nu aşează); deşartă (nu deşeartă); înşală (nu înşeală); şade (nu şeade).


Bunica mea il folosea foarte des;-Desarta cartofii! Marirea desarta se refera la orgoliu, Ego, imaginea despre sine. Imaginea despre sine isi trage existenta din trecut si supravietuieste prin viitor.


Si unul mi-a impuns coasta cu degetul lui iubitor de slava desarta, indemnandu-ma sa spun fratilor. Etichete: Mandria, Slava desearta . Oriunde voi azvarli acest spin el tot cu varful in sus va sta. Publicat de O privire simpla asupra vietii la 11:37.


Dupa aceea se desearta aproximativ jumatate din cantitatea de apa intr-un alt vas . Celui smerit ii e teama ca nu cumva sa cada in slava desearta cu. I multumi lui Dumnezeu: dezinteresat, nu din slava desarta, . La copilul mic , cea dintai patima este slava desarta.

Slava desearta urmeaza urmeaza de multe ori si dupa moarte. Caci fara tine viata mi-e desearta. Caci fara tine viața mi-e desarta.


Speranta ca apartenenta la UE ne va rezolva aceasta problema este si ea desearta, pentru ca dupa cum am. Sfintcle Scrlvturi Si din scricfila DRrtnli. Pentru culoare, se incalzeste o lingura de untdelemn cu boia si se desearta in. El desearta, inseala, se aseaza, sede si se recreaza. Totus, acelas cuvant pune iaras probleme de scriere.


Celui smerit ii e teama ca nu cumva sa cada in slava desearta cu asemenea cuvinte. Inima celui iubitor de slava desarta nu se poate smeri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare