joi, 13 aprilie 2017

A aparea conditional optativ

Conjugarea verbului a apărea la infinitv, indicativ, conjuctiv, conditional optativ, vocativ, participiu, supin. Adică, pre româneşte: Auxiliar aş, ai, ar, am, aţi, ar + infinitivul verbului (fără particula a). De unde rezultă că pentru verbul a .

CONDIŢIONAL-OPTATIV PREZENT Adică, pre româneşte: Auxiliar aş,. Etichete: a apărea sau a apare? Conjugare pentru verbul a apărea la toate modurile și timpurile.


Conjugarea verbului a apărea în limba română (dex).

Modul condițional-optativ este un mod personal (predicativ) care exprimă o acțiune dorită (optativ își are originea în latinescul „optare“, care înseamnă a dori) . Romanian verb apărea conjugated in all tenses. A se duce în vizită (sau în treacăt) la cineva sau undeva, a trece pe la cineva; a se prezenta; p. Prezentul condițional-optativ este alcătuit din forme – la persoanele I. Verbul la modul condițional-optativ poate fi predicatul multor tipuri de propoziții. Modul indicativ timpul viitor şi modul condiţional-optativ timpul prezent.


VERBELE: „a plăcea”, „a părea”, „a apărea”, „a dispărea”, „a vedea”, . Numeroase verbe la diateza activa pot aparea in context insotite de forme . Indicativul este un mod verbal personal și predicativ care exprimă o acțiune, o întâmplare sau o stare prezentată de vorbitor ca un fapt realizat în trecut, care se . Frecvent, aceste verbe se folosesc la condiţional-optativ prezent:. MODUL CONDIŢIONAL – OPTATIV dezvoltă, prin aceeaşi paradigmă verbală, două valori .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare