joi, 13 august 2015

Barajul gura apei

Barajul de la Gura Apei (sau Gura Apelor) este un baraj artificial construit între anii 19și 19pe valea Râului Mare, la aproximativ de km de Hațeg, . Barajul Gura Apelor din Masivul Retezat a fost construit in anii 19- 198 fiind la acea vreme unul dintre cele mai mari din Europa. Ca să ajungi la barajul de la Gura Apelor, căci despre el este vorba, trebuie să treci prin Țara Hațegului.

De preferat ar fi să ocolești Defileul . Discovery Pe Retezat Poiana Pelegii Si Lacul Gura Apelor - Duration: 14:18. Barajul si lacul de acumulare Gura Apei Rau de Mori. Informatii utile si poze Barajul si lacul de acumulare Gura Apei Rau de Mori.

Mult timp am fost convins că barajul de la Vidraru, este cel mai înalt din țară. Asta până când am citit undeva că la Gura Apelor( Apei) se află . Traseul marcat cu cruce albastră pornește din Gura Apei de la apa râului Lăpușnicu Mare și începe urcușul pe serpentinele tăiate pe piciorul muntelui Zlata, . Articole din Barajul Gura Apelor scrise de ascultareacredintei. Suportul era barajul Gura Apelor, iar oglinda - lacul.


Pe august 200 nivelul apei din lac era destul de scăzut, dar asta nu a . Puțină lume știe că barajul Gura Apelor este cel mai înalt baraj din România (1m înălțime), cu doi metri mai înalt decât Vidraru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare