joi, 26 iulie 2018

A tine perfect simplu

Romanian verb ţine conjugated in all tenses. Moduri nepredicative pentru verbul a ține.

Prezent, Imperfect, Perfect simplu, Perfect compus, Mai mult ca perfect, Viitor . Conjugarea verbului a tine in romana. Indicativ prezent, Conjunctiv prezent, Imperfect, Perfect simplu, Mai mult ca perfectul, Conjunctiv perfect.

Viaţa este făcută din lucruri mici, dar importante. Omul caută mereu perfecţiunea şi, în rutina fiecărei zile din viaţa lui, o poate atinge, chiar fără să-şi dea seama.

Persoana, Perfect compus, Imperfect, Perfectul simplu, Mai mult ca. Forma scrisa de tine se regaseste in constructia “fi-ti-ar norocul de ras . Persoana, Perfect compus, Imperfect, Perfectul simplu, Mai mult ca perfectul. A ține seamă de ceva, a lua în considerație; a avea teamă sau respect de . Definiții pentru perfect compus din dicționarele: DEX '9 Ortografic, NODEX, DLRM, Argou, DOOM. A ține în posesiune; a stăpâni; a poseda; a deține.


Conjuga verbul a tine la modul indicativ,timpul perfect compus si subliniaza formele verbului auxiliar. Perfect compus: am fost ai fost a fost am fost ati fost au fost. Perfect simplu: fusei fuseşi fuse fuseram fuserati fusera. Articole din perfect simplu scrise de diacritica. Oltenia şi zonele limitrofe, perfectul simplu este folosit în vorbirea de.


Verbele a şti, a scrie, a ţine, a veni, a deveni şi derivatele lor formate . We've been friends for a long time. Expresii cu care se foloseste adesea Prezentul Perfect Simplu: already, just, yet.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare