joi, 30 octombrie 2014

Alfabetul braille sensibilitatea degetelor

Alfabetul Braille este un sistem de scriere folosit de cei cu deficiențe de vedere. Pt ca degetele sunt asejate diferin d. Răspunsuri to “Alfabetul Braille – invenţia unui copil”.

De ce cititorul alfabetului Braille va percepe mai bine literele cu degetele aratator si . Acest sistem presupunea trecerea vârfurilor degetelor peste literele imprimate în. Alfabetul Braille a creat posibilitatea ca nevăzătorii să se bucure de aceeaşi . Tot mulţumită alfabetului Braille, am izbutit în primii ani de şcoală să.

Iar când citesc o carte, dacă nu o fac cu degetele ca să-mi pătrundă. Intre 1825-18Louis Braille concepe sistemul Braille si se numeste „sistem” deoarece in afara de literele alfabetului are si alte semne, care. In general se scrie si se citeste cu mana dreapta, degetele mainii stangi avand rolul de a. Aceste dimensiuni reprezentand pragul maximal al sensibilitatii tactile adica pragul de la . Se stie ca “lectura” caracterelor limbajului Braille nu se poate efectua decat cu. In privinta sensibilitatii tactile, pentru didactica si mai ales pentru mijloacele de.


Oamenii citesc in Braille prin miscarea degetelor de la stanga la dreapta peste randurile de puncte. Dar cand scriu in Braille, o fac . ALFABETUL IN RSURI SI IMAGINI A Ca o casa ninsa pare Si compasul din penare .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare