joi, 16 august 2018

Plante ocrotite

Aceste plante rare, endemisme si relicte galaciare, de o mare importanta. Este trist însă când necunoscătorii le confundă cu plantele obişnuite şi le culeg fără. Papucul Doamnei (sursa foto: .org).

Pe teritoriul României au fost identificate 37de specii de plante din care până în prezent au fost declarate monumente ale naturii, dispărute, . Nufărul alb ca neaua sau nufărul alb (Nymphaea candida) este o plantă erbacee, perenă, ocrotită prin lege, din familia nimfeaceelor (Nymphaeaceae), . Dintre toate acestea vă prezentăm cinci plante rare din România:. Laleaua Pestriţă este una din speciile ocrotite de lege, încă din anii 1980.

Aspect si prezentare: Numita floarea reginei sau albumita, dar cunoscuta indeosebi sub numele de floare de colt, aceasta planta reprezinta o raritate fiind . O planta subalpina ce creste in asociatie cu alte flori, este declarata monument al naturii, culegerea ei fiind interzisa. Calatorind prin rezervatiile naturale ale patriei noastre , de la campie pana pe crestele semete ale Carpatilor, putem intalni numeroase specii de plante ocrotite, . Referat, Plante ocrotite de lege in Romania, plante protejate, flora montana, cateva plante ocrotite de lege, ocrotirea pe care legea o da plantelor este totala si .

Glob sunt clasificate ca fiind pe. Plante si animale ocrotite prin lege in Romania - Vegetatia Muntilor Bucegi a constituit cu predilectie un punct de atractie pentru botanisti ori de . Protejatii faunei romanesti sunt mamifere, pasari, pesti, chelonieni (broaste testoase), a caror existenta este ocrotita prin lege, astfel incat . Plantele sunt esenţiale pentru viaţa de pe Pământ, acestea jucând un rol primordial în compoziţia atmosferei noastre, contribuind la menţinerea . Monumente ale naturii sunt declarate specii de animale sau plante care se afla in. In continuare sunt prezentate aceste baze de ocrotire si plantele protejate in . plantele ocrotite din romania,referat Rezervatiile din Romania,Parcul National Muntii Rodnei,Delta Dunarii - rezervatie a biosferei,Parcul natural Por.


Iata care sunt acele animale salbatice protejate prin lege, cum ar trebui sa ne ferim de ele si sa nu le mai distrugem habitatul natural. Multumesc mult, insa sunt plante ocrotite de lege in intreaga Europa, fiind din ce in ce mai rare. Nufărul alb este o plantă erbacee perenă, ocrotită de lege, întâlnită în ape stagnante sau lin curgătoare şi adânci până la metri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare