miercuri, 10 octombrie 2018

Fructe si legume referat

Legumele şi fructele sunt alimente de origine vegetală de larg consum, cu rol important în alimentaţie datorită însuşirilor . Legumele si fructele proaspete referat. Legumele si fructele proaspete Fructele, dupa clasificarea.

Ambalarea legumelor şi fructelor proaspete Prin ambalare se asigură protecţia legumelor şi a fructelor proaspete împotriva factorilor de . Legumele si fructele sunt alimente cu o compozitie si un aspect extrem de diferite. Clasificarea fructelor: cu seminte - mere, pere, etc. Atat fructele cat si legumele constituie o sursa impotanta de elemente nutritive, cele mai importante fiind vitaminele si mineralele.

Datorita elementelor nutritive continute, unele legume si fructe au chiar capacitatea de a arde calorii. Pot fi folosite in majoritatea dietelor si regimurilor . In alimentatia zilnica, un adult trebuie sa consume 450g legume si 300g fructe. In afara de alimentatie mai sunt folosite in terapeutica, medicina preventiva si . Sortimentul și calitatea legumelor și fructelor proaspete Clasificarea legumelor şi fructelor se face după . LEGUMELE SI FRUCTELE - Alimentatie nutritie document online, dezbatere in articol scris.


Legumele si fructele sunt hrana de baza care mentine celulele tinere si vitale. Prin marea lor bogatie in fibre alimentare, ele sunt stimulente de . O alimentaţie corectă, echilibrată, bogată în fructe şi legume proaspate, are un efect benefic atât asupra sănătăţii organismului, dar şi dinţilor şi .

A venit vara si pe piata gasesti din abundenta de fructe si legume de sezon. Care mai de care mai proaspete si mai apetisante, incat iti vine sa . Sarcina de lucru: Realizaţi un referat pe o temă dată , pe care îl veţi prezenta . LEGUMELE SI FRUCTELE IN ALIMENTATIE - Suntem mai interesati ca oricand de efectele pozitive ale legumelor, de retete, de gust, de agricultura ecologic. Toamna ne ofera si cele mai bune resurse pentru cresterea imunitatii si pregatesc organismul pentru perioada rece. Referat VITAMINELE - rolul si importanta lor - tpate vitaminele. Păstrarea legumelor şi fructelor în stare proaspătă se realizează la o. Unele fructe se pot prelucra şi apoi consuma sub formă de gem, . Tehnologia Conservarii Fructelor si Legumelor - as Word Doc (.doc), PDF File (.pdf), Text File (.txt) or read online for free.


La acestea se adaugă 500-8grame fructe şi legume, care aduc necesarul de vitamine, minerale, glucide şi o parte din cantitatea de apă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare