luni, 9 septembrie 2019

Construiti enunturi cu paronimele de stele exercițiul 3

Construiti enunturi cu urmatoarele cuvinte: elipsa, dentar, a emigra, contor, culinar, casier, imis, vers - 251763. Construiți enunturi cu următoarele paronime: elipsa,dentar,emigra,pantof,culinar,casier,omis si vers. Construiti enunturi cu paronimele :elipsa, dentar, emigra, condor, culinar,.


Construiti enunturi cu paronimele gasite la exe. Construiti enunturi cu paronimele gasite la exercitiul 3. Ex:) a) in19a fost o eclipsa totala de soare. O consoana se articuleaza dental . Alcătuiţi un mesaj telefonic în care să aveţi un verb la conjunctiv, iar la final puneţi. Completaţi enunţurile, alegând cuvintele potrivite din paranteză şi. Scrieţi alte propoziţii cu verbele de la exerciţiul de mai sus, la mai mult ca.


Numiţi texte din literatura română, în care este tratată tema. Construiţi enunţuri cu structura propusă şi punctograma dată. Formulaţi câte trei propoziţii în care cuvintele : icoană, inimă, gură să fie.


Construiţi enunţuri în care cuvântul om să facă parte din trei locuţiuni (expresii);. Alcătuiţi enunţuri cu paronimele: diferenţă-deferenţă, investi-învesti,. El citeşte multe poezii; Ea citeşte în lună şi-n stele; Ne spune că nu-i vinovat; Le spune ca. UNIVERSITATEA TRANSILVANIA DIN BRAȘOV.


Construiţi câte un enunţ pentru fiecare din cerinţele de mai jos: 1. Elaborează un text coerent de 3–enunţuri, punînd la bază asocierea vocabularului. Redactează, în baza unei situaţii prezentate la exerciţiul textul care. După ce aţi urmărit spectacolul, construiţi, într-un text coerent, o cronică . Obiectiv de referinta: elevul sa imbine enunturi intr-un mesaj propriu. Rolul exercitiului in invatarea cititului la clasa I. Noapte fara stele, ziua fara soare.


Frunza copacilor s-a îngălbenit şi s-a rărit. Construiţi cuvinte cu diftongii ea, ie, oi, ai, au şi cu triftongii eau, iai, oai. Construiţi enunţuri scurte în care cuvintele: deºi, lungi, veselă să aibă sensuri diferite prin accent. A iubi pe mama; observaţie corectă; exerciţiu greu;. Dicţionar de paronime, Dicţionar de antonime . Mijloacele interne de îmbogăţire a vocabularului § 3. IIdentificaţi în enunţurile de mai jos cuvintele obţinute prin schimbareavalorii gramaticale.


Paronimele І Terminologie: serii sinonimice: sinonime lexicale sinonime . Listele sunt aşezate fiecare pe câte o foaie de lucru EXCEL. DICTIONAR DE PARONIME, CONSTANTINESCU, SILVIU, 200 BUNA. EXERCITIUL FIZIC IN DEZVOLTAREA ARMONIOASA A COPIILOR.


CONSTRUITI APARATE PENTRU EXPERIENTE DE FIZICA, RIHTER, B. UNIVERSITATEA DIN CRAIOVA FACULTATEA DE TEOLOGIE, ISTORIE ŞI ŞTIINŢE ALE EDUCAŢIEI SPECIALIZAREA PEDAGOGIA ÎNVĂŢĂMÂNTULUI . Sufix Sufixul lexical este sunetul sau sunetele care se asaza dupa. Paronimele Paronimele sunt cuvintele cu forma apropiata si cu înteles diferit. Construiti enunturi din care sa reiasa sensul diferit al urmatoarelor cuv . Cuvinte monosemantice şi cuvinte polisemantice. Construiţi enunţuri din care să reiasă sensul diferit al următoarelor cuvinte în. Partea a III - a, cea mai intinsa ca pondere cuprinde problemele legate de.


Pe aceeasi linie, apropiata de cele enuntate pana aici, se inscrie si.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare